H Συμμετοχή της Re-Battery στην Attica Green Expo
Η Re-Battery, Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Οχημάτων & Βιομηχανίας, συμμετείχε για 4η συνεχή χρονιά στη μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον στην Attica Green Expo
Η Αttica Green Expo αποτελεί σημείο συνάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πολίτη και της νέα γενιάς.
Το περίπτερο της Re-Battery επισκέφτηκαν πλήθος αιρετών από τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της Περιφέρειας, Δημόσιων Οργανισμών και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την ορθή εναλλακτική διαχείριση των μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας
Στο πλαίσιο της ATTICA GREEN EXPO η Re-Battery διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Εναρμόνιση διαγωνισμών και συμβάσεων προμηθειών ΟΤΑ σύμφωνα με τη νομοθεσία για την εναλλακτική διαχείριση συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας».
Στην συζήτηση την οποία συντόνιζε η κα Σοφία Χούμα, εκπρόσωπος της ReDePlan AE – Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης της Re-Battery συμμετείχαν ο Γεν. Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, ο κ. Θεόδωρος Ψυρρής, Γενικός Διευθυντής του ΕΟΑΝ, ο κ. Νίκος Νικολακόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, ο κ. Γεώργιος Σελούλης, Νομικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, η κα Ματίνα Ζιώγου, Γενική Διευθύντρια της Re-Battery και ο κ. Αριστοτέλης Μπλέτσας, Επιστημονικός Συνεργάτης της Re-Battery.
Την ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο με φυσική παρουσία όσο και με απομακρυσμένη σύνδεση.
Δράσεις Ευαισθητοποίησης
Περισσότεροι από 11.300 μαθητές επισκέφτηκαν τη φετινή έκθεση, προερχόμενοι από σχολεία των Δήμων που συμμετείχαν ως εκθέτες, καθώς και σημαντικός αριθμός οικογενειών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Re-Battery, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που τους έδινε τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα στάδια ανακύκλωσης των μπαταριών αυτοκινήτων, να παίξουν το quiz της ανακύκλωσης και να γνωρίσουν από κοντά τον ήρωα της Ανακύκλωσης μπαταριών τον Ρι-Μπαταρούλη!
Όλα τα παιδιά παρέλαβαν δωρεάν ένα αναμνηστικό δώρο, μολύβι και σελιδοδείκτη με αποτυπωμένα qr codes που οδηγούν στο περιβαλλοντικό παραμύθι «Το θαύμα της ενέργειας με τον Ρι-Μπαταρούλη» και το ενημερωτικό βίντεο της Re-Battery. Τα παιδιά διαβάζοντας το παραμύθι και παρακολουθώντας το βίντεο έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο της ανακύκλωσης και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.
Ιδιαίτερη στιγμή της Re Βattery αποτέλεσε η βράβευσή της για την προσφορά της στην κυκλική οικονομία!



















