κοινωνικής αποστολής, της επιχειρηματικής ηθικής και της αλληλεγγύης

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 101 χρόνια έχει ενσωματωμένη στην εταιρική του κουλτούρα την έννοια της κοινωνικής αποστολής, της επιχειρηματικής ηθικής και της αλληλεγγύης προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαιτέρως προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με σκοπό την ανακούφισή τους και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του, διοργάνωσε δύο δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας υποστηρίζοντας την ΕΛΕΠΑΠ και τον ΔΕΣΜΟ.

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των εργαζομένων του συνδυάστηκε με ένα Χριστουγεννιάτικο Bazaar σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, τη γνωστή σε όλους ΕΛΕΠΑΠ και την ARTεμείς, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης. Η μαζική ανταπόκριση των ανθρώπων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο Christmas Bazaar της ΕΛΕΠΑΠ απέφερε το ποσό ρεκόρ των 2.072€ αποδεικνύοντας εμπράκτως την υποστήριξη του οργανισμού στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ τα οποία, καθημερινά δίνουν, μαζί με τις οικογένειές τους, μάχη με την αναπηρία.

Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση, Στόχος 8: Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη, Στόχος 10: Λιγότερες Ανισότητες, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Παράλληλα και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΔΕΣΜΟΣ, στην οποία ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη προσφέρει δωρεάν στέγη εντός των εγκαταστάσεών του, οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν βασικά αγαθά σίτισης για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους σοβαρές δυσκολίες διαβίωσης ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα όρια της ακραίας φτώχειας.

Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια, Στόχος 2: Μηδενική Πείνα, Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Σχετικά με την ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα λειτουργεί σε άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο).

Ο οργανισμός υποδέχεται βρέφη, παιδιά και ενήλικες, και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους.

Η ΕΛΕΠΑΠ στέκεται δίπλα στα παιδιά, και τα βοηθά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, ώστε να επιτύχουν την κοινωνική και σχολική ένταξή τους στην τυπική εκπαίδευση. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 50-60% των παιδιών το καταφέρνουν.

Περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές κυρίως αναπηρίες και εγκεφαλική παράλυση έχουν κάνει κοντά στην ΕΛΕΠΑΠ, τα δικά τους μικρά ή μεγάλα βήματα, “βήματα ζωής”!

Σήμερα καταγράφεται αύξηση παιδιών με κινητική αναπηρία λόγω:

-       Του μεγαλύτερου αριθμού παιδικών ατυχημάτων

-       Αυξημένου ποσοστού προωρότητας (λόγω εξωσωματικής γονιμοποίησης κλπ.)

-       Της αρνητικής πρωτιάς στην ύπαρξη τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας

Λίγα Λόγια για την ARTεμείς

H ARTεμείς είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης, με ιδρυτικό μέλος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων – ΕΛΕΠΑΠ, με σκοπό: τη δημιουργία θέσεων εργασίας που μπορούν αξιοποιήσουν τις δεξιότητες ατόμων με αναπηρία και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με αναπηρία.

 Σχετικά με τον ΔΕΣΜΟ

Ο Δεσμός λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Σε ένα πλαίσιο διαρκούς βελτίωσης, ο Δεσμός δημιουργεί αξία σε όλη τη διαδικασία της προσφοράς, αναλαμβάνοντας την έρευνα και καταγραφή αναγκών, την επικοινωνία με τους δωρητές, την σύνδεση προσφοράς – ανάγκης, την υλοποίηση και τον απολογισμό του αντίκτυπου κάθε δωρεάς.

Συνεργάζεται στενά με πάνω από 800 κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, τεκμηριώνοντας τις ανάγκες τους και αξιοποιώντας δωρεές όπου χρειάζονται περισσότερο κάθε στιγμή. Ο Δεσμός υποστηρίζει κάθε είδους οργανισμούς, βοηθώντας κάθε ευάλωτη ομάδα, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Ο Δεσμός έχει δημιουργήσει αξία 7.000.000 € για την κοινωνία, αλλάζοντας τις ζωές πάνω από 130.000 ανθρώπων.

espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο