1921-2021, Η MOTO GUZZI ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 100Η ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟ

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΙΣΤΗ, ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ PIAGGIO GROUP, ROBERTO COLANINNO: “ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ MOTO GUZZI, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ MOTO GUZZI ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “MOTO GUZZI WORLD DAYS” ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ MANDELLO DEL LARIO, ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

 Mandello del Lario, Μάρτιος 2021 – Στις 15 Μαρτίου 2021, η Moto Guzzi γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων της θρυλικής ιστορίας της.

Ένας αιώνας ιστορίας, εκπληκτικές μοτοσυκλέτες, θρίαμβοι, περιπέτειες και απίστευτες προσωπικότητες που δημιούργησαν από κοινού, την εμβληματική μάρκα του αετού. Η Moto Guzzi γιορτάζει αυτό το μοναδικό ορόσημο στην ιστορία της, σε μια περίοδο που απολαμβάνει μια νέα εποχή νεότητας.  

Η γκάμα μοτοσυκλετών έχει ανανεωθεί σημαντικά, με την προσθήκη τεχνολογικών χαρακτηριστικών που βοηθούν τον αναβάτη, ενώ παράλληλα, διατηρεί ανέπαφες, τις αξίες και το στυλ της μάρκας. Κάθε μοτοσυκλέτα Moto Guzzi κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mandello del Lario, με την χειροποίητη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει την εταιρία και με αφοσίωση σε μια μοναδική, αυθεντική ταυτότητα. H τέλεια ισορροπία κλασικού στυλ Moto Guzzi με τεχνολογία αιχμής αντανακλά μια φιλοσοφία κατασκευής, η οποία δημιουργεί μια αποκλειστική σχέση μεταξύ μοτοσυκλέτας και αναβάτη.

Αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Piaggio Group, Roberto Colaninno: “Τα εκατό χρόνια της Moto Guzzi αποτελούν μια στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας για το Piaggio Group, το οποίο συνδέθηκε με τη μάρκα του αετού το 2004, αλλά και για την ιταλική βιομηχανία στο σύνολό της και όχι μόνο σε ό,τι αφορά την κατασκευή μοτοσυκλετών. Η ικανότητα για καινοτομία, η τόλμη να ξεπερνάς την εποχή σου, το ανταγωνιστικό πνεύμα, η αγάπη για τα προϊόντα μας και η έμφαση στην κορυφαία ποιότητα κατασκευής, είναι τα εφόδια που στο πέρασμα του χρόνου, η Moto Guzzi έχει συνδυάσει με τη μοναδική της σχέση με την τοπική κοινωνία. Από το 1921, κάθε μοτοσυκλέτα Moto Guzzi που έχει κυκλοφορήσει στον κόσμο, έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Mandello, στο σημείο όπου ιδρύθηκε η εταιρία πριν από εκατό χρόνια. Όλα αυτά θα συνεχίσουν και στο δεύτερο αιώνα ιστορίας μας. Η Moto Guzzi   είναι ένα παράδειγμα της ιταλικής υπεροχής στο σύνολό της”, προσθέτει ο Roberto Colaninno. “Έχει ριζώσει στην ιστορία της πατρίδας μας, χωρίς να χάσει ποτέ το νεανικό της πνεύμα και συνεχίζει να εμπνέει αυθεντικό πάθος σε χιλιάδες Guzzisti, από όλο τον κόσμο.”

Το λογότυπο του αετού, το έμβλημα που έχει ταυτιστεί με τη Moto Guzzi, έχει βοηθήσει στη δημιουργία του θρύλου της μάρκας, που έχει συνδεθεί στενά με την ιστορία της Ιταλίας.

Ο αετός με τα ανοιχτά φτερά έχει τις ρίζες του στη στρατιωτική θητεία των ιδρυτών της εταιρίας Carlo Guzzi και Giorgio Parodi, στο αεροπορικό σώμα του ιταλικού βασιλικού ναυτικού, την περίοδο του Πρώτου Παγκόσμιου πολέμου.  Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι δύο φίλοι και ο πιλότος Giovanni Ravelli, σχεδίαζαν να ασχοληθούν με την κατασκευή μοτοσυκλετών, αμέσως μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Ωστόσο, ο Ravelli σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα το 1919 και δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Οι Guzzi και Parodi επέλεξαν τον αετό ως σύμβολο, για να τιμήσουν τον σύντροφό τους.

PANN_25_APRILIA_GUZZ

Στο πέρασμα των εκατό χρόνων, η Moto Guzzi είχε νικηφόρα πορεία σε αγωνιστικές πίστες σε όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας την ιταλική σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και κερδίζοντας 14 παγκόσμιους τίτλους. Ήταν η μοτοσυκλέτα που έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, το σύμβολο της ανάπτυξης μιας χώρας που είχε στρέψει το βλέμμα της προς το μέλλον, η μοτοσυκλέτα του αστυνομικού σώματος και του στρατού ξηράς που άνοιξε τα φτερά της στη διεθνή σκηνή, εφοδιάζοντας την αστυνομία της Καλιφόρνια και πιο πρόσφατα, την αστυνομία του Βερολίνου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς και την ασφάλεια του ηγεμόνα της Ιορδανίας. Η Moto Guzzi είναι επίσης, η μοτοσυκλέτα των Corazzieri, του επίλεκτου σώματος που προστατεύει τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Από το ξεκίνημά της, η Moto Guzzi ήταν η μοτοσυκλέτα επιλογής για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Το 1928, ο Giuseppe Guzzi έφτασε στον Αρκτικό Κύκλο με τη δική του GTNorge, ξεκινώντας μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με ταξιδιώτες που ξεκινούν κάθε ημέρα, από κάθε άκρη του κόσμου, για ένα μεγάλο ταξίδι με τη δική τους Moto Guzzi.

Σήμερα, η Moto Guzzi είναι ένας κομβικός κλάδος του Piaggio Group, του κορυφαίου κατασκευαστή μοτοσυκλετών και σκούτερ της Ευρώπης, ο οποίος διατηρεί τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μάρκας, προβάλει τις αξίες της και την έχει επαναφέρει σε κυρίαρχη θέση.

Η επιστροφή στους αγώνες, με το Moto Guzzi Fast Endurance Trophy που θα διεξαχθεί φέτος σε ευρωπαϊκή κλίμακα, καθώς και μια ολοκαίνουρια οικογένεια μοτοσυκλετών, επαναφέρουν τη Moto Guzzi σε κορυφαία θέση στην αγορά και απευθύνονται σε ένα πιο νεανικό κοινό. Η κλασική V7, η οποία εφοδιάστηκε με τον νέο κινητήρα 850 κ.εκ. και η classic enduro V85TT, που προορίζεται για ταξίδια και έχει σχεδιαστεί για άνεση και ευκολία στην οδήγηση, είναι οι μοτοσυκλέτες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το εργοστάσιο, το οποίο απολαμβάνει τη διαρκή του ανάπτυξη, για μια σειρά ετών.

Η Moto Guzzi προκαλεί διαχρονικά, τον θαυμασμό και τον σεβασμό μοτοσυκλετιστών από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη μοτοσυκλέτα που διαθέτουν. Μοτοσυκλετιστές θα είναι και οι πρωταγωνιστές του Moto Guzzi World Days που θα διεξαχθεί στο Mandello del Lario από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, της κορυφαίας εκδήλωσης για τον εορτασμό του ενός αιώνα ιστορίας της Moto Guzzi, η οποία θα είναι το κεντρικό γεγονός γι’ αυτή την πολύ ξεχωριστή επέτειο.

Η εκδήλωση Moto Guzzi World Days, ανέκαθεν μια ευκαιρία που δεν χάνεται, κάνει τώρα την πολύ-αναμενόμενη επιστροφή της μετά από δέκα χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες φίλων θα ταξιδέψουν από κάθε γωνιά του πλανήτη, για να απολαύσουν μια μοναδική, αξέχαστη εκδήλωση, η οποία έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία της Moto Guzzi, με το Comitato Motoraduno Internazionale και τη δημοτική αρχή του Mandello del Lario.

***

100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

Η “Società Anonima Moto Guzzi” ιδρύθηκε στις 15 Μαρτίου 1921 με αντικείμενο την “κατασκευή και πώληση μοτοσυκλετών, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που σχετίζεται ή συνδέεται με την μεταλλουργία”. Αυτή ήταν η στιγμή που οι ιδρυτές Carlo Guzzi και Giorgio Parodi, επέλεξαν τον αετό με τα ανοικτά φτερά για λογότυπο της εταιρίας, στη μνήμη του συναδέλφου τους Giovanni Ravelli. Οι τρεις τους είχαν υπηρετήσει μαζί στο αεροπορικό σώμα του βασιλικού ναυτικού, όπου και συνέλαβαν την ιδέα για τη δημιουργία καινοτόμων μοτοσυκλετών, μόλις λήξει ο πόλεμος. Ο Ravelli σκοτώθηκε το 1919 κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων και οι δύο φίλοι του, αποφάσισαν να τον τιμήσουν με το σύμβολο του αεροπορικού σώματος. Από τότε, ο αετός είναι το σύμβολο της Moto Guzzi και είναι ένα σήμα που απέκτησε παγκόσμια φήμη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό ήταν το ξεκίνημα μιας βιομηχανικής επιχείρησης με έδρα το Mandello del Lario – στο ίδιο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται οι μοτοσυκλέτες Moto Guzzi μέχρι και σήμερα – η οποία έμεινε στην ιστορία του μοτοσυκλετισμού ως μια εταιρία κατασκευής μοτοσυκλετών που εξάπτουν την φαντασία των αναβατών: μοτοσυκλέτες όπως η GT 500 Norge (1928) που έφτασε στον Αρκτικό Κύκλο με οδηγό τον Giuseppe Guzzi, αδερφό του ιδρυτή Carlo Guzzi, καθώς και οι Airone 250 (1939) και Galletto (1950), οι οποίες πυροδότησαν τη μαζική παραγωγή στην μεταπολεμική περίοδο.

Τη δεκαετία του 1950 έκανε το ντεμπούτο της η σήραγγα αεροδυναμικών δοκιμών, η οποία ήταν η πρώτη στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και είναι ακόμη επισκέψιμη στο εργοστάσιο του Mandello. Ήταν το δημιούργημα μιας ομάδας εκπληκτικών μηχανικών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι   Umberto Todero, Enrico Cantoni και ένας σχεδιαστής που πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε θρύλο: ο Μιλανέζος Giulio Cesare Carcano, ο πατέρας της απίστευτης Otto Cilindri ή V8, με τελική ταχύτητα 285 χλμ./ώρα (1955) και των πρωτότυπων μοτοσυκλετών που κέρδισαν 15 παγκόσμιους τίτλους ταχύτητας και 11 τίτλους Tourist Trophy, μεταξύ 1935 και 1957.

Τη δεκαετία του 1960, μετά από τις ελαφριές μοτοσυκλέτες Stornello και Dingo, η Moto Guzzi παρουσίασε τον 700 κ.εκ. 90° V-twin κινητήρα με τον άξονα μετάδοσης κίνησης cardan, ο οποίος έμελλε να γίνει το σύμβολο του κατασκευαστή από το Mandello, τροφοδοτώντας θρυλικά μοντέλα όπως είναι οι V7 Special, V7 Sport, California και Le Mans. Ο κινητήρας διατηρεί με συνέπεια αυτή την αρχιτεκτονική. Σήμερα, εφοδιασμένος με προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, είναι τοποθετημένος στα πιο δημοφιλή μοντέλα της Moto Guzzi, όπως είναι η γκάμα V7, οι V9 Roamer και Bobber, καθώς και η εξαιρετική  V85TT, η πρώτη  classic enduro στον κόσμο.

Για να τιμηθεί η επέτειος, όλη η γκάμα Moto Guzzi είναι διαθέσιμη και στην ειδική έκδοση Centennial, η οποία θα ισχύσει αποκλειστικά για το 2021 και είναι εμπνευσμένη από τη θρυλική αγωνιστική “8 Cilindri”.

Share
espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο