Η Nissan κερδίζει την υψηλότερη διάκριση του EPA στο πρόγραμμα ENERGY STAR®

Η Nissan έχει αναγνωριστεί από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) των Η.Π.Α. με το  βραβείο αειφόρου αριστείας ENERGY STAR® του 2021, την υψηλότερη διάκριση που έχει δοθεί σε οργανισμούς που αφοσιώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος,  με το να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο αποδοτικές, ως προς τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων.

Η παραπάνω βράβευση, σηματοδοτεί τη δέκατη  συνεχή χρονιά όπου η EPA έχει ξεχωρίσει την Nissan για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή της στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και στη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της,  στις Η.Π.Α.

Οι προσπάθειες της Nissan για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας περιλαμβάνουν τη μετάβαση σε αποδοτικότερες τεχνολογίες όπως ο φωτισμός με LED, τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη διαχείριση ενέργειας και τη ενεργειακή απόδοση στο σχεδιασμό, όπως η φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία βαφής.

Με μια ισχυρή δέσμευση να βελτιώσει τις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, η Nissan έχει χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να βοηθήσει τα σχολεία του Middle Tennessee  και του Central Mississippi,  με  πρωτοβουλίες  για την εξοικονόμηση ενέργειας.

“Η λήψη του βραβείου ENERGY STAR Partner of the Year επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να φροντίζουμε τις κοινότητές μας, συνεχίζοντας να ενσωματώνουμε πρακτικές που μειώνουν τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις”, δήλωσε ο Chris Goddard, διευθυντής Energy and Environmental Engineering στην  Nissan US. “Η βιωσιμότητα απαιτεί προληπτική, συνεχή προσπάθεια και η Nissan κατανοεί τη μοναδική της θέση για να συμβάλει στον αγώνα για το μέλλον του πλανήτη μας. Είναι μια προσπάθεια που παίρνουμε στα σοβαρά και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε γι’ αυτό. ”

Το 2020, η Nissan πέτυχε απόλυτη μείωση ενέργειας κατά 21% σε ολόκληρο το αποτύπωμα παραγωγής στις Η.Π.Α. Από τότε που έγινε συνεργάτης ENERGY STAR το 2006, η Nissan έχει εξοικονομήσει σχεδόν 8 τρισεκατομμύρια BTUs της ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή και τη συναρμολόγηση οχημάτων. Αυτή η εξοικονόμηση είναι ισοδύναμη με την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να διανύσει ένα Nissan LEAF πάνω από 8,3 δισεκατομμύρια μίλια ή περισσότερα από 44 “δρομολόγια”, μετ ‘επιστροφής, από τη Γη στον ήλιο.

“Οι βραβευμένοι συνεργάτες της ENERGY STAR δείχνουν στον κόσμο ότι η παροχή πραγματικών κλιματικών λύσεων είναι μια καλή επιχειρηματική λογική και προάγει την ανάπτυξη θέσεων εργασίας”, δήλωσε ο Διαχειριστής της EPA Michael S. Regan. “Πολλοί από αυτούς το έχουν κάνει εδώ και χρόνια, εμπνέοντας όλους εμάς που έχουμε δεσμευτεί να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και να ανοίξουμε τον δρόμο  προς μια οικονομία καθαρής ενέργειας”.

Στόχος ουδετερότητας άνθρακα

Η αναγνώριση της Nissan  με τη διάκριση ENERGY STAR Partner of the Year και το βραβείο αειφόρου αριστείας, στηρίζει τον στόχο της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις παγκόσμιες δραστηριότητές της και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, βασιζόμενη στα δεκαετή προγράμματα για τη μείωση των εκπομπών και την παροχή τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων που ωφελούν το περιβάλλον και την κοινωνία.

Share
espa
top