Ο όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη δωρίζει 200 κιλά τροφίμων στην Τράπεζα Τροφίμων, στην Genesis Hellas και στον Ι.Ν. Προφήτου Δανιήλ Μεταξουργείου

Συνεχίζοντας τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας με αίσθημα αλληλεγγύης και με γνώμονα την υποστήριξη και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, προχωρήσαμε σε δωρεά 200 κιλών τροφίμων προς:

  1. Tην Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης)
  2. Tην Genesis Hellas
  3. Tον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ Μεταξουργείου

H Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης) συνεργάζεται με περισσότερα από 150 ιδρύματα, φορείς και οργανώσεις συσσιτίων εξυπηρετώντας περίπου 43.000 ανθρώπους καθημερινά. Είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Από την ίδρυσή της εντάσσεται ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA), φέρνοντας στην Ελλάδα το πρότυπο και την δομή των υπολοίπων Τραπεζών Τροφίμων της Ευρώπης. Βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, προάγοντας τον εθελοντισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσει σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της.

Οι άνθρωποι και οι εθελοντές της Genesis Hellas μαγειρεύουν με αγνά και φρέσκα υλικά, σπιτικά φαγητά ετοιμάζοντας περίπου 120 μερίδες φαγητού οι οποίες συσκευάζονται και διανέμονται σε αστέγους στις περιοχές της Κηφισιάς και της Αθήνας. Εκτός από φαγητό προσφέρουν ρούχα, παπούτσια και κουβέρτες δίνοντας χαρά και ανακούφιση σε πολλούς ανθρώπους.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συνδράμουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη μέσα από στοχευμένες δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας.

espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο