8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο Ρι-Μπαταρούλης στο 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Ο Ρι-Μπαταρούλης πιστός στο έργο του και την αποστολή του, για την περιβαλλοντική  ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων παιδιών αυτήν την φορά  επισκέφθηκε το  8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στην Ανακύκλωση φιλοξενήθηκε στο περίπτερο 16 του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ (24-26/04/2024). Την εκδήλωση επισκέφθηκαν περισσότερα από 2.000 παιδιά από 40 διαφορετικά σχολεία της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να λάβουν μηνύματα για την αξία της ανακύκλωσης και γενικότερα της κυκλικής οικονομίας.

Οι μικροί επισκέπτες που συνάντησαν τον Ρι-Μπαρταρούλη παρέλαβαν το περιβαλλοντικό παραμύθι της Re-Battery «Το Θαύμα της Ενέργειας» με τον Ρι-Μπαταρούλη. Ένα παραμύθι που σχεδιάστηκε με πολλή αγάπη για έναν πολύ σπουδαίο σκοπό. Ένα περιβαλλοντικό παραμύθι που παρουσιάζει την χρησιμότητα και τα οφέλη της μπαταρίας του αυτοκίνητου, ενημερώνει για την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση της, στο τέλος κύκλου ζωής της. Παρουσιάζει τα στάδια της ανακύκλωσης και μαθαίνει τα παιδιά γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε τις μπαταρίες! Λίγο πριν το τέλος τους φέρνει για πρώτη φορά σε επαφή με την ηλεκτροκίνηση και τους δίνει τις χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση των μπαταριών της.

«Το Θαύμα της Ενέργειας» με τον Ρι-Μπαταρούλη οδηγεί τους μικρούς της φίλους σε ένα κυνήγι λέξεων μέσα από το κρυπτόλεξο που είναι αφιερωμένο στις τελευταίες του σελίδες.

Μα πάνω από όλα τα παιδιά μαθαίνουν ότι πρέπει να ανακυκλώνουν τις μπαταρίες γιατί …

Όλοι μαζί βοηθάμε τον πλανήτη!

ΚΟΛΑΖ-2

espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο