Θερινές Δράσεις Re-Battery AE

Περισσότερα  από 2.000 παιδιά, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στο θερινό πρόγραμμαενημέρωσης, περιβαλλοντική και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωσητης Re-Battery
Η πρωτοποριακή παράταση χοροθεάτρου «Το Θαύμα της Ενέργειας» της Re-Battery στην αιχμή του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Re-Battery υλοποιώντας ειδικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, στην αιχμή του οποίου αναδείχθηκε η πρωτοποριακή παράταση χοροθεάτρου «Το Θαύμα της Ενέργειας»,στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού 2018 δημιούργησε νέες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους, γονείς, εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στα παιδιά, με στόχο την ενημέρωση και την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση.

Συνολικά περισσότερα από 2.000 παιδιά όλων των ηλικιών, μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης μαζί με έναν αντίστοιχο μεγάλο αριθμό γονιών,  εκπαιδευτικών, ομαδαρχών σε κατασκηνώσεις έγιναν το φετινό καλοκαίρι κοινωνοί και εν συνεχεία πρεσβευτές του μηνύματος της Re-Battery για την αξία της ανακύκλωσης, την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, στην κάθε περιοχή και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος, η Re-Battery :

  • Επισκέφθηκε δημοτικές και ιδιωτικές κατασκηνώσεις της Αττικής  και μέσα από ειδικές δράσεις, αλλά και θεατρικό παιχνίδι δημιούργησε  εμπειρίες, μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση, σε περίπου 1.680 παιδιά.
  • Παρουσίασε την εκπαιδευτική παράσταση χοροθεάτρου «Το Θαύμα της Ενέργειας» σε περισσότερους από 600  μικρούς και μεγάλους θεατές,  το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Συνεχίστηκε έτσι για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η επιτυχημένη παράδοση, που η Re-Battery, που έχει καθιερώσει από το 2012, έτος της ίδρυσης της, να επενδύει σταθερά στην γνώση, την κατάρτισητων εμπλεκομένων, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς για την ανακύκλωση.

Επιπροσθέτως οι  επιτυχημένες φετινές θερινές δραστηριότητες προκάλεσαν το ενδιαφέρον εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της αυτοδιοίκησης και έδωσαν το έναυσμα, ώστε να γίνουν νέες συνεργασίες και να συνεχιστούν οι δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωσητηςRe-Battery , το επόμενο διάστημα σε σχολεία και δήμους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

Ειδικότερα:

-Στις κατασκηνώσεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Re-Battery οι μικροί θεατές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση συσσωρευτών, συμμετέχοντας σε διαδραστικά παιχνίδια. Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ανακύκλωση των συσσωρευτών μόλυβδου οξέος, αλλά και για τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία εάν δεν προχωρήσουν δράσεις ανακύκλωσης και συνεχίσουν επικίνδυνα υλικά να καταλήγουν στο περιβάλλον .

Μάλιστα, κατά την διάρκεια κάθε δράσης, μοιράστηκαν δώρα και επικοινωνιακό υλικό στους κατασκηνωτές, αλλά και στους ομαδάρχες, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το έργο της Re-Battery .

Παράλληλα,  τα παιδιά παρακολούθησαν την εκπαιδευτική παράσταση χοροθεάτρου «Το θαύμα της Ενέργειας».  Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Re- Battery έχει αναπτύξει από το 2012 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων εκπαίδευσης, πολιτισμού, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στο οποίο η νέα γενιά ανταποκρίνεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα, η Re- Battery είναι παραγωγός και υποστηρικτής της καλλιτεχνικής ομάδας, που δημιούργησε και παρουσιάζει την παράταση «Το Θαύμα της Ενέργειας».

Το φετινό καλοκαίρι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων εκπαίδευσης, πολιτισμού, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης παρακολούθησαν παιδιά στις Κατασκηνώσεις Ασημακόπουλου,  στη Δημοτική Κατασκήνωση Αγίου Δημητρίου Ραφήνας, στις Δημοτικές Παιδικές Κατασκηνώσεις Ασπροπύργου, στις Δράσεις Camp Αλίμου και  Camp Αγίου Δημητρίου. Στην Παιδική Εξοχή Δήμου Αθηναίων «Αγίου Ανδρέα»  η δράση αναβλήθηκε λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς και των τραγικών συνεπειών της με την απώλεια 100 συνανθρώπων μας. Γι΄ αυτό αποφασίστηκε να σταλεί επικοινωνιακό υλικό για 400 άτομα.

-Στον  Άγιο Δημήτριο, η κεντρική πλατεία«πλημμύρισε» από την παρουσία εκατοντάδων παιδιών, αλλά και ενηλίκων που παρακολούθησαν την εκπαιδευτική παράσταση χοροθεάτρου «Το Θαύμα της Ενέργειας» της Re-Battery .

Το θεατρικό δρώμενο μαζί με τους 600 μικρούς και μεγάλους θεατές παρακολούθησαν επίσης η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κυρία Μαρία Ανδρούτσου, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Σπήλιος Διαβολίτσης καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Re-Battery κ. Κλεάνθης Παπανικολάου.

Της παράστασης, η οποία ήταν δωρεάν για το κοινό, προηγήθηκε δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων, καθώς και  ενημέρωση,  με διαδραστικό τρόπο,  σχετικά με την ανακύκλωση των συσσωρευτών μόλυβδου οξέος, τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που συνεπάγεται για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία η απλή εναπόθεσή τους στα σκουπίδια. Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε και εταιρικό επικοινωνιακό υλικό.

-Η παράσταση «Το Θαύμα της Ενέργειας» της Re-Battery  έχει έντονα τα στοιχεία του χορού, της θεατρικής έκφρασης και της αφήγησης και το κοινό, σε διαδραστική σχέση με τους καλλιτέχνες της σκηνής. Το έργο πιάνει το νήμα από την ιστορία μιας μπαταρίας που έχοντας φτάσει στο τέλος της “ζωής” της, βάζει σκοπό να καταστρέψει τον δημιουργό της. Στην εξέλιξη της οι θεατές έρχονται αντιμέτωποι με μια φιγούρα, η οποία γίνεται ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και κορυφώνεται εξηγώντας πως κάτι επικίνδυνο και κακό μπορεί με την σωστή συμπεριφορά των πολιτών και μέσα από τις διαδικασίες της ανακύκλωσης να μετατραπεί σε καλό και χρήσιμο, μεταδίδοντας με εκπαιδευτικό και παραστατικό τρόπο το μήνυμα της ανακύκλωσης των μπαταριών μολύβδου οξέος.

-Οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας του έργου, οι οποίοι συμμετέχουν στην παράσταση «Το θαύμα της Ενέργειας» είναι οι: Edgar Avetikian (στον ρόλο του «Ρι-Μπαταρούλη»), η Ειρήνη Λουδάρου (ως «Συλλέκτης»), η Θέμιδα Γκέκου (ως «Μις Βάλλον») και η Γεωργία Χανδράκη ως «Μπαταρία». Τη σκηνοθεσία, χορογραφία και δημιουργία του έργου υπογράφει ο Edgar Avetikian.

Share
espa
top