Η Volvo Trucks παρουσιάζει τα νέα φορτηγά που έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων

Το νέο και εξελιγμένο φορτηγό που εκπέμπει μόνο υδρατμούς, παράγει τη δική του ηλεκτρική ενέργεια και έχει εμβέλεια έως και 1.000 χιλιόμετρα επιτέλους έφτασε. Λειτουργεί με κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούνται με υδρογόνο. Η Volvo Trucks παρουσίασε το νέο φορτηγό με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Για την εξάλειψη του άνθρακα στις μεταφορές, η Volvo Trucks προσφέρει ήδη σήμερα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία και φορτηγά που λειτουργούν με ανανεώσιμα καύσιμα, όπως το βιοαέριο. Στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας, μια τρίτη επιλογή ουδέτερου CO2 θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της - ηλεκτρικά φορτηγά με κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούνται με υδρογόνο.

"Αναπτύσσουμε αυτή την τεχνολογία εδώ και μερικά χρόνια και είναι υπέροχο να βλέπουμε τα πρώτα φορτηγά να τρέχουν ήδη με επιτυχία στην πίστα δοκιμών. Ο συνδυασμός των ηλεκτρικών μπαταριών και των ηλεκτρικών κυψελών καυσίμου θα επιτρέψει στους πελάτες μας να εξαλείψουν εντελώς τις εκπομπές καυσαερίων CO2 από τα φορτηγά τους" δήλωσε ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο