Υψηλές επιδόσεις ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου οξέος

Η …γλώσσα των αριθμών καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις επιτυχίες ενός εγχειρήματος που ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζεται με συνέπεια και επιτυχία.

Η Re – Battery A.E. – το Πανελλαδικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσσωρευτών Οχημάτων και Βιομηχανίας – συμβάλλει στην ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου – οξέος, οι οποίες, δίχως σωστή διαχείριση, προκαλούν τεράστιες περιβαλλοντικές βλάβες στο περιβάλλον και τη δημοσία υγεία.
Η Re – Battery στα επτά χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της ενισχύει την κυκλική οικονομία, καθώς διασφαλίζει τη σωστή συλλογή και διαχείριση της συγκεκριμένης κατηγορίας επικίνδυνων αποβλήτων.
Ειδικότερα, κατά το διάστημα 2012-2018 ανακύκλωσε 66.712 τόνους μπαταριών μολύβδου – οξέος, τις οποίες συνέλλεξαν, από 7.451 σημεία σε όλη την Ελλάδα, συλλέκτες συνεργαζόμενοι με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης. Η διαχείριση των αποβλήτων έγινε σε πέντε μονάδες ανακύκλωσης, με μέσο κόστος διαχείρισης 24,38 €/τόνο.
Το είδος των συσσωρευτών που διαχειρίζεται το Σύστημα είναι μπαταρίες μολύβδου, οι οποίες περιέχουν ηλεκτρολύτες. Η εμβέλεια της Re – Battery είναι πανελλαδική, όλα τα χρόνια της λειτουργίας της. Για το 2018, οι υπόχρεοι του συστήματος ήταν συνολικά 117, ενώ οι συμβεβλημένοι συλλέκτες έφταναν τους 50.
Οι Υπόχρεοι έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πέντε ομάδες ανάλογα με την δραστηριότητά τους και είναι εισαγωγείς μπαταριών αυτοκινήτων, εισαγωγείς μπαταριών μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εισαγωγείς μπαταριών βαρέων μηχανημάτων και οχημάτων καθώς και εισαγωγείς μπαταριών για ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Η ποσότητα των συσσωρευτών που το σύστημα διαχειρίστηκε το 2018 έφτασε τους 8.774 τόνους.

Share
espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο