BP ΚΑΙ PIAGGIO GROUP ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, ΔΙΤΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΡΟΧΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΙΑ

• Συνεργασία με εστίαση στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων δύο και τριών τροχών
• Στόχος η ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών, όπως η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, οι υπηρεσίες ανταλλαγής μπαταριών και οι σταθμοί φόρτισης, καθώς και η μίσθωση οχημάτων
• Στόχευση στις ευκαιρίες ανάπτυξης σε Ευρώπη, Ινδία, Ινδονησία, Κίνα και Βιετνάμ

Η bp και το Piaggio Group υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη και εφαρμογή μίας ευρείας γκάμας υπηρεσιών για τον ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων με δύο και τρείς τροχούς, στην Ευρώπη, την Ινδία και την Ασία.

Τα οχήματα αυτά, μεταξύ των οποίων μοτοσυκλέτες, σκούτερ και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα, σήμερα συνθέτουν την πιο ευρεία κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, καταλαμβάνοντας το 44% των πωλήσεων και το 25% του υπάρχοντος παγκόσμιου στόλου οχημάτων, με σχεδόν 250 εκατομμύρια οχήματα να είναι ήδη ηλεκτρικά1. Υπολογίζεται ότι έως το 2040, οι πωλήσεις αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων ενδέχεται να ξεπεράσουν το 80% και ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων δύο και τριών τροχών σε όλο τον πλανήτη, να τριπλασιαστεί στις 750 εκατομμύρια μονάδες2.

Ενώνοντας τις ικανότητες του Piaggio Group στην εκτεταμένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και τη διαχείριση των σχετικών υποδομών με την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμβέλεια της bp, οι δύο εταιρίες σκοπεύουν να υποστηρίξουν τη διαρκώς αυξανόμενη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων δύο και τριών τροχών παγκοσμίως, ώστε να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις και τη μείωση της εκπομπής ρύπων σε αστικές περιοχές.

Ο Richard Bartlett, Senior Vice President Future Mobility and Solutions της bp αναφέρει: “Η τεράστια και ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά δίτροχων και τρίτροχων οχημάτων ήδη δείχνει το δρόμο για την ηλεκτροκίνηση και διακρίνουμε μεγάλες δυνατότητες για συνεχή ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ασία.
“Συνεργαζόμενοι στενά με το Piaggio Group – μεταξύ των κύριων παικτών σε αυτή την αγορά – στοχεύουμε στην ανάπτυξη και την παροχή των καινοτόμων υπηρεσιών που χρειάζονται οι πελάτες μας. Με αυτό τον τρόπο θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της γρήγορης και πρακτικής αστικής μετακίνησης, με οχήματα που παράγουν μηδενικούς ρύπους, συμβάλλοντας στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και βοηθώντας στην προσπάθεια των πόλεων για απανθρακοποίηση.”

“Η συνεργασία με τη bp θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε την ιδέα μας και να προσφέρουμε μια πραγματική επανάσταση στη μετακίνηση” αναφέρει ο Michele Colaninno, Chief of Strategy and Product του Piaggio Group. “Για να πετύχουμε αυτό τον στόχο, είναι απαραίτητο να προάγουμε την ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, όπως μοτοσυκλέτες, σκούτερ και μικρά επαγγελματικά οχήματα, με τεχνολογία ανταλλαγής μπαταριών ή άμεσης (plug-in) φόρτισης, καθώς και να ενθαρρύνουμε μια πιο βιώσιμη διαχείριση του κύκλου ζωής των μπαταριών και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Η συνεργασία με την bp είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας.”

Υπό το Μνημόνιο Κατανόησης που έχουν υπογράψει, το Piaggio Group και η bp , καθώς και η ινδική θυγατρική Jio-bp, θα συνεργαστούν στην διερεύνηση δυνατοτήτων για την παροχή λύσεων σε ό,τι αφορά τη φόρτιση και την ανταλλαγή μπαταριών, αλλά και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών όπως είναι η μπαταρία ως υπηρεσία ‘Battery as a Service’ (BaaS) – η μίσθωση οχημάτων, η διαχείριση και η ανακύκλωση των μπαταριών – και το όχημα ως υπηρεσία ‘Vehicle as a Service’ (VaaS) – μίσθωση, επισκευή, διαχείριση και έξυπνη διαχείριση της ενέργειας αυτών των οχημάτων. Οι πρώτες προσπάθειες θα εστιάσουν στην Ινδία, όπου ήδη δραστηριοποιούνται η Jio-bp και το Piaggio Group, στην ανάπτυξη λύσεων για ηλεκτρικά οχήματα. Οι εταιρίες σκοπεύουν επίσης να εξερευνήσουν περαιτέρω δυνατότητες στην Ασία – σε Κίνα, Ινδονησία και Βιετνάμ – καθώς και στην Ευρώπη.

Η ευκολία και η μετακίνηση κατέχουν θεμελιώδη θέση στη στρατηγική της bp. Συνεργαζόμενη με καινοτόμους εταίρους, η bp επιδιώκει την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και υπηρεσιών που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της μετακίνησης, της ενέργειας και των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της προσέγγισης που έχει η bp για τη μετακίνηση και είναι ο λόγος ανάπτυξης των δικτύων φόρτισης της εταιρίας σε όλο τον κόσμο. Στόχος της bp είναι η δημιουργία περισσοτέρων από 70.000 δημόσιων σημείων φόρτισης έως το 2030.

Το Piaggio Group πρωτοστατεί στην ηλεκτρική μετακίνηση από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, αναζητώντας διαρκώς τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, οι οποίες αναπτύσσονται στα κέντρα έρευνας και εξέλιξης που διαθέτει παγκοσμίως. Ο Όμιλος θεωρεί τη δυνατότητα συνδυασμού ρομποτικής και λογισμικού, ως το κλειδί για τη βελτίωση των μελλοντικών συστημάτων αστικής μετακίνησης. Με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και με τις πολλές δυνατότητες διαχείρισης των σχετικών υποδομών, σκοπεύει να επιβεβαιώνει συνεχώς την ηγετική του θέση στην επανάσταση που συντελείται.

Η Jio-bp είναι μια ινδική κοινοπραξία μεταξύ της Reliance Industries Limited (RIL) και της bp, που δραστηριοποιείται στα πεδία των καυσίμων και της μετακίνησης. Σκοπεύοντας να γίνει η κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων μετακίνησης στην Ινδία, η κοινοπραξία θα αξιοποιήσει την παρουσία της Reliance σε 21 πολιτείες και τα εκατομμύρια των καταναλωτών της μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Jio. Η bp φέρνει την εκτεταμένη παγκόσμια εμπειρία της σε υψηλής ποιότητας διαφοροποιημένα καύσιμα, λιπαντικά, λιανική και σε προηγμένες λύσεις μετακίνησης με χαμηλή εκπομπή ρύπων άνθρακα.

Share
espa
top