Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου: Αυτή η δράση έχει μήνυμα, ενθουσιασμό και ελπίδα!

Γίνομαι φύλακας της φύσης. Ορκίζομαι να αγαπώ τη ζωή, τους ανθρώπους και τη φύση!»

Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές της Νάξου αξιοθαύμαστοι  πρεσβευτές του μηνύματος της Re-Battery για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος

Αυτή η δράση έχει μήνυμα, ενθουσιασμό και ελπίδα! Στο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου οι εκπαιδευτικοί μετέδωσαν γνώση και όραμα, οι μαθητές και οι μαθήτριες έβαλαν ψυχή και έμπνευση και ολόκληρη η σχολική κοινότητα στέλνει με δύναμη και αποφασιστικότητα, από την καρδιά του Αιγαίου παντού, το μήνυμα της ανακύκλωσης και της σωτηρίας του πλανήτη.

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών μολύβδου οξέος  «Re-Battery  ΑΕ» στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί, με την ευκαιρία της ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων 2019, έδωσε το ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό και το έναυσμα.

Με την εξαιρετική επιμέλεια του Διευθυντή κ. Αριστείδη Γρατσία και την ουσιαστική συνδρομή των 15 εκπαιδευτικών, δασκάλων τους,  οι 110 μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου έγιναν αξιοθαύμαστοι  πρεσβευτές του μηνύματος της Re-Battery για την αξία της ανακύκλωσης, την προστασία της φύσης, του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, σε κάθε περιοχή και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

-«Γίνομαι φύλακας της φύσης. Ορκίζομαι να αγαπώ τη ζωή, τους ανθρώπους και τη φύση!»

Με αυτό  το συγκινητικό και ελπιδοφόρο μήνυμα,  που θα τα οδηγεί στην μετέπειτα ζωή τους, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου επισφράγισαν την εκπαιδευτική και περιβαλλοντική δραστηριότητα της « Re-Battery», υπογράφοντας σε μία κόλλα χαρτί όρκο πίστης για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος,  το καθένα με το δικό του γραφικό χαρακτήρα και με το δικό του χρώμα.

Τα πρώτα χαμόγελα ζωγραφίστηκαν στα πρόσωπα τους και η αγωνία για δράση άρχισε να προκαλεί χτυποκάρδια,  όταν οι μαθητές είδαν να φτάνουν στο σχολείο τους τα δέματα, με  εκπαιδευτικό σχολικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της «Re-Battery».

Ήρθε η πολυπόθητη ώρα, το κουτί του θησαυρού άνοιξε και άρχισε το ξεχωριστό μάθημα, προσαρμοσμένο στα παιδιά των μικρότερων και μεγάλων τάξεων.

Το εταιρικό βίντεο της «Re-Battery» μετέφερε τα παιδιά στον κόσμο της ανακύκλωσης και παρουσίασε τις δραστηριότητες του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών οξέος μολύβδου.

Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν στα παιδιά για την αξία της ανακύκλωσης αλλά και για τις επιπτώσεις, που προκαλεί  στην ανθρώπινη ζωή και τη φύση η ανεξέλεγκτη διαχείριση των μπαταριών μολύβδου οξέος. Τους είπαν ότι οι μπαταρίες δίνουν κίνηση στα αυτοκίνητα και τα άλλα οχήματα,  με τα οποία ταξιδεύουν και μαθαίνουν τον κόσμο αλλά και για τις καταστροφές που προκαλούν οι μπαταρίες μολύβδου οξέος,  όταν στο τέλος της ζωής τους δεν ανακυκλώνονται.

Έγινε μάθημα το οικολογικό παραμύθι της «Re-Battery» : Οι Φύλακες της Φύσης «Ο Ρι-Μπαταρούλης και η μάχη με τον Μολυβδένιο Στρατό» του καθηγητή Περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη. Μοιράστηκαν στα παιδιά παραμύθια, ενημερωτικά έντυπα, χρώματα και ζωγραφιές, το παιχνίδι του λαβύρινθου και το ταξίδι στο κόσμο της ανακύκλωσης απογειώθηκε.

Στα παιδιά μοιράστηκε επίσης έντυπο υλικό της «Re-Battery» και το πήραν μαζί τους, για να γίνουν οι μικροί μαθητές,  με τη σειρά τους δάσκαλοι των μεγάλων και  να ενημερωθούν οι γονείς και οι συγγενείς τους  για την ανακύκλωση.

-«Σε κάδο ανακύκλωσης βάλε την μπαταρία έτσι μονάχα φίλε μου θα έρθει η Σωτηρία», γράφει ένας από τους μαθητές στο έργο που δημιούργησε, ενώ όλα μαζί τα παιδιά και το καθένα ξεχωριστά μέσα από δημιουργική δράση, ζωγραφιές και παιχνίδι μεταφέρουν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της ανακύκλωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικές φράσεις,  όπως: «Τα παιδιά είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα» . «Προστατεύστε το περιβάλλον».  «Μία κίνηση από όλους μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

Ο «Ρι-Μπαταρούλης» έγινε ο αγαπημένος ήρωας των μαθητών της Νάξου. Τον παρουσιάζουν στις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες τους με ζωντανά χρώματα να σηκώνει στα χέρια του και να σώζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο τέλος του μαθήματος, παρατεταγμένα στην σκάλα μπροστά από την είσοδο του σχολείου τους,  με χαμόγελα και περηφάνια,  τα παιδιά σηκώνουν  ψηλά  και δείχνουν τις εργασίες τους.  Αφηγούνται με σχήματα και χρώματα τους κινδύνους από την  ρύπανση των μπαταριών μολύβδου οξέος  και ταυτοχρόνως καταγράφουν τη δική τους πρόταση και απόφαση για την ανακύκλωση και το καθαρό περιβάλλον,  βάζοντας να κυριαρχεί στις ζωγραφιές τους ο λαμπερός  ήλιος,  ο γαλάζιος ουρανός και το πράσινο της φύσης.

Η οικολογική δραστηριότητα του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου και της  «Re-Battery» «σπάει»  τα σύνορα του όμορφου νησιού των Κυκλάδων και φτάνει παντού,  μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα  και την όμορφη σελίδα που διατηρεί το σχολείο, https://www.facebook.com/dimotikofilotioy/posts/2397215627051409 με την εξαιρετική επιμέλεια των εκπαιδευτικών του.

Το μήνυμα της σχετικής  ανάρτησης του  Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου αναφέρει:

-«Ναι στην ανακύκλωση συσσωρευτών μολύβδου που προωθεί η Re-Battery.
Συγχαρητήρια 
Re-Battery & @Re-Battery Εκπαιδευτικό σχολικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Τι κάνατε την παλιά μπαταρία του αυτοκινήτου σας την τελευταία φορά που σάς την άλλαξαν; Η ανακύκλωση μπαταριών σώζει το περιβάλλον. Οι Φύλακες της Φύσης μας χρειάζονται…
Διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε το οικολογικό παραμύθι: Οι Φύλακες της Φύσης “Ο Ρι-Μπαταρούλης και η μάχη με τον Μολυβδένιο Στρατό” του καθηγητή Περιβάλλοντος Δρ.Αντώνη Γάκη.
Συζητήσαμε, ζωγραφίσαμε, συνθέσαμε ποίημα, φτιάξαμε κομικς σχετικά και ορκιστήκαμε να γίνουμε φύλακες της φύσης μαζί με τον Ρι-Μπαταρούλη και την παρέα του.
Τι λέτε θα έρθετε μαζί μας;»

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών μολύβδου οξέος  «Re-Battery  ΑΕ» συγχαίρει και ευχαριστεί,  τον Διευθυντή  κ. Αριστείδη Γρατσία, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους μαθητές  και τους  γονείς τους, του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου για το σπουδαίο ήθος, το έργο τους και το μήνυμα πίστης, ελπίδας και αισιοδοξίας, που μας δίνουν.

Share
espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο