Υποστηρίζουμε στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ το σπουδαίο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Επίσκεψη προσφοράς της Re-Battery στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Η  Re-Battery Α.Ε στηρίζει την αποστολή αγάπης και φροντίδας,  που υλοποιεί για τα απροστάτευτα παιδιά η «Κιβωτός του Κόσμου».

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κοινωνικής ευθύνης, που σταθερά αναπτύσσει, η Re-Battery Α.Ε. προσκαλεί  όλους  τους ενεργούς πολίτες, που συμμετέχουν στην ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής και ταυτοχρόνως τιμούν και συμμετέχουν σε δράσεις προσφοράς, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, να υποστηρίξουν το σπουδαίο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», με την ενεργό συμμετοχή τους στον τηλεμαραθώνιο που οργανώνει η ΕΡΤ τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019.

Ιδιαίτερο μήνυμα συμμετοχής και συμβολής στον τηλεμαραθώνιο της  ΕΡΤ για το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» απευθύνει η  «Re-Battery Α.Ε» στους δικούς της ανθρώπους, τους φίλους και πολύτιμους συνεργάτες της, που είναι συνδεδεμένοι με το πανελλαδικής εμβέλειας  Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (Μολύβδου- Οξέος) Οχημάτων και Βιομηχανίας με την επωνυμία «Εταιρεία Πανελλαδικής ΕΝαλλακτικής ΔΙαχείρισης ΣΥΣσωρευτών Re-Battery Α.Ε.».

Σημειώνεται ότι το ΣΣΕΔ Re-Battery ΑΕ έχει αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας,  κοινής δράσης για την ανακύκλωση και  προσφοράς στους ανθρώπους και την κοινωνία, με ένα ισχυρό αριθμητικά και μεγάλης διασποράς γεωγραφικά, ανθρώπινο δίκτυο σε κάθε γωνιά της χώρας. Στο δίκτυο της  Re-Battery ΑΕ είναι ενταγμένοι 117 υπόχρεοι παραγωγοί/ εισαγωγείς συσσωρευτών. Επίσης συμμετέχουν 59 συλλέκτες, που δραστηριοποιούνται σε 7.451 σημεία συλλογής.

Το τηλεοπτικό αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού που δημιούργησε στις φτωχογειτονιές της Ακαδημίας Πλάτωνος πριν από 21 χρόνια ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, θα κορυφωθεί στις 17.00-21.00 στην ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 με μία τετράωρη εκπομπή, την οποία θα παρουσιάσουν οι Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Λένα Αρώνη, Θανάσης Αλευράς και Πάνος Μουζουράκης.

Η Re-Battery Α.Ε. καλεί τη μεγάλη κοινότητα της ανακύκλωσης να ενισχύσει τον σκοπό της «Κιβωτού του Κόσμου». Με κλήση από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα ή μήνυμα στο 19828 (χρέωση 2,48 ευρώ ανά κλήση ή μήνυμα) κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού αφιερώματος ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,71 ευρώ ανά κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ), θα επιτευχθεί η οικονομική στήριξη της ζεστής αγκαλιάς που γεννήθηκε στα γκέτο της Αθήνας και μέσα σε δύο δεκαετίες εξαπλώθηκε στον Πειραιά, την Ήπειρο και τη γενέτειρα του πατέρα Αντώνιου, τη Χίο.

Επίσκεψη προσφοράς της Re-Battery στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Την επομένη του τηλεμαραθώνιου, στις 17 Δεκεμβρίου 2019 κλιμάκιο της Re-Battery Α.Ε θα επισκεφθεί το πρώτο σπίτι φιλοξενίας για ανήλικους που δημιούργησε η «Κιβωτός» στον Κολωνό και σήμερα στεγάζει 30 παιδιά.  Οι άνθρωποι της Re-Battery Α.Ε. θα βρεθούν δίπλα στα παιδιά για να πάρουν δύναμη και ελπίδα από τα καθαρά πρόσωπα τους και να προσφέρουν υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης,  δώρα, παιχνίδια και ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό για την ανακύκλωση των συσσωρευτών μολύβδου οξέος.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας.

Οι ανάγκες της Οργάνωσης είναι κυρίως τρόφιμα, καθαριστικά, χαρτικά, φάρμακα ευρείας χρήσης. Ειδικότερα, υπάρχει άμεση ανάγκη για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ χρειάζονται επίσης κρεατικά και ψαρικά (φρέσκα-κατεψυγμένα), κατεψυγμένες σφολιάτες (τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια κλπ.) και λαχανικά, μουστάρδα, κέτσαπ, ζαμπόν, γαλοπούλα, τυρί και ψωμί του τοστ, κίτρινο τυρί και φέτα, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα, βούτυρο, μπισκότα, χυμούς, ελαιόλαδο.

 Η Re-Battery AE δημιουργήθηκε και αναπτύσσεται από ανθρώπους και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής διαχείρισης καθώς και στο χώρο του τεχνικού και διοικητικού «management». Η Re-Battery A.E., όπως και όλα τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Share
espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο