Οι δραστηριότητες προσφοράς και αλληλεγγύης της Re-Battery ΑΕ φωτίστηκαν από την «Κιβωτό του Κόσμου»

-«Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια, ενώ όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Είμαστε σίγουροι πως η δική σας καρδιά είναι γεμάτη από ευτυχία και γαλήνη μέσα από την προσφορά σας. Ο Θεός να σας έχει καλά. Καλά Χριστούγεννα».

Τα όμορφα αυτά λόγια σημειώνονται στη θερμή ευχαριστήρια επιστολή, που έλαβε το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (Μολύβδου- Οξέος)  Re-Battery ΑΕ από την «Κιβωτό του Κόσμου», ως επιστέγασμα των δράσεων προσφοράς, αλληλεγγύης, ενημέρωσης και κοινωνικής ευθύνης, που η Re-Battery ΑΕ ανέπτυξε ενόψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων, στηρίζοντας  την αποστολή αγάπης και φροντίδας,  που υλοποιεί για τα απροστάτευτα παιδιά, ο πατήρ Αντώνιος και η «Κιβωτός του Κόσμου».

Οι δραστηριότητες της  Re-Battery ΑΕ  φωτίστηκαν από την «Κιβωτό του Κόσμου»,  μαζί με τη θερμή ευχαριστήρια επιστολή της και με ένα σπάνιο και  ξεχωριστό μάθημα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, ζωής και ελπίδας.

 • Επίσκεψη της Re-Battery στην «Κιβωτό του Κόσμου»: Τα παιδιά, οι άξιοι εκπαιδευτικοί και οι εθελοντές πολίτες της «Κιβωτού του Κόσμου» υποδέχθηκαν με μεγάλα χαμόγελα και ανοιχτή αγκαλιά τους ανθρώπους της Re-Battery ΑΕ, που επισκέφθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2019 το πρώτο σπίτι φιλοξενίας για ανήλικους το οποίο δημιούργησε η «Κιβωτός του Κόσμου» στον Κολωνό . Έζησαν μαζί τους στον ρυθμό του καθημερινού αγώνα και των εξαιρετικών δραστηριοτήτων,  που αναπτύσσει η «Κιβωτός του Κόσμου»,  στηρίζοντας με έναν απαράμιλλο τρόπο πίστης και προσφοράς παιδιά όλων των ηλικιών, ακόμη και ενήλικες νέους μέχρι να ορθοποδήσουν στη ζωή τους αλλά και γονείς λυγισμένους από τα προβλήματα της ζωής, δημιουργώντας λαμπερά παραδείγματα για όλους μας και ανοίγοντας δρόμους δημιουργίας για το παρόν και το μέλλον.
 • Συμμετοχή της ReBattery στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ: Εντυπωσιακή  ήταν επίσης  η ανταπόκριση του πανελλαδικού ανθρώπινου δικτύου, που έχει αναπτύξει  το ΣΣΕΔ Re-Battery ΑΕ σε κάθε γωνιά της χώρας, με 117 υπόχρεους παραγωγούς ή εισαγωγείς συσσωρευτών και  59 συλλέκτες, που δραστηριοποιούνται σε 7.451 σημεία συλλογής, στο μήνυμα της Re-Battery ΑΕ να συμμετέχουν ενεργά στον Τηλεμαραθώνιο της  ΕΡΤ για το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου, που πραγματοποιήθηκε την 16η Δεκεμβρίου 2019, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ειδικότερα:

Επίσκεψη προσφοράς της Re-Battery στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Στον πολύχρωμο και ζεστό χώρο της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, που μοιάζει με ένα πολύβουο μελίσσι χαράς και δημιουργίας δεσπόζει αναρτημένο στην κεντρική αίθουσα το μήνυμα:

-«Αλλάζουμε τον εαυτό μας. Διορθώνουμε τα λάθη μας. Μόνο έτσι θα αλλάξουμε τον Κόσμο»

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά της «Κιβωτού» παρότρυναν τους ανθρώπους της Re-Battery ΑΕ να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ταυτοχρόνως, αφού ενημερώθηκαν  για  το έργο της Re-Battery ΑΕ δήλωσαν με τη σειρά τους ότι γίνονται πρεσβευτές του μηνύματος για  την ανακύκλωση των συσσωρευτών μολύβδου οξέος και την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

Το κλιμάκιο της Re-Battery ΑΕ μπήκε στην καθημερινή ζωή της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε κλίμα συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς και οικογενειακής ζεστασιάς με τα παιδιά όλων των ηλικιών, τους μοίρασε ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, όπως παραμύθια, ζωγραφιές του «Ρι-Μπαταρούλη», το δέντρο της ανακύκλωσης, τον λαβύρινθο, έντυπα «Γνωρίζω και Αποφασίζω», Mouse pad, διαφημιστικά στυλό και μολύβια Re-Battery, γλειφιτζούρια, χριστουγεννιάτικα στολίδια και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Συμβάλλοντας στην διαρκή εκστρατεία  υποστήριξης του καθημερινού έργου της θεάρεστης δομής, η Re-Battery ΑΕ χορήγησε επίσης  δωροεπιταγές συνολικής αξίας 500€ από το supermarket «Σκλαβενίτης» για την κάλυψη αναγκών της «Κιβωτού του Κόσμου», με είδη πρώτης ανάγκης.

Το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η Κιβωτός του Κόσμου δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.
Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.
Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.

Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας, τα οποία είναι:

 • Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού Αθήνας
 • Σπίτι Φιλοξενίας Κολωνού Αθήνας
 • Σπίτι Φιλοξενίας Πειραιά
 • Σπίτι Φιλοξενίας Άνοιξη
 • Χωριό Παιδικής Προστασίας στο Αίπος Χίου
 • Σπιτιού Φιλοξενίας Παιδιών – Βόλου
 • Σπιτιού Φιλοξενίας Παιδιών – Πωγωνιανή
 • Σπιτιού Φιλοξενίας Παιδιών Κόνιτσα Ιωαννίνων

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι  ο αγώνας που αναπτύσσει ο δημιουργός της πατήρ Αντώνιος και η «Κιβωτός του Κόσμου» στρέφει το βλέμμα στο μέλλον της προκοπής και της δημιουργίας, με την ανάπτυξης των δομών,  που λειτουργούν στην περιφέρεια με έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών, μέσω των Γεωργικών Σχολείων.

Αυτός ήταν  και ο κεντρικός στόχος του Τηλεμαραθώνιου της ΕΡΤ, να στηριχθούν και να ενισχυθούν τα Γεωργικά Σχολεία που λειτουργεί η «Κιβωτός του Κόσμου» στη Θεσσαλία και την Ήπειρο, μέσα από τα οποία προσφέρει στα παιδιά γνώση και επαγγελματική διέξοδο αλλά και με τα προϊόντα που παράγονται ενισχύει την παράδοση, την αξιοποίηση των φυσικών πόρων και τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Σημειώνεται ότι:

 • Το Γεωργικό Σχολείο Βόλου αποτελείται από 13 εργαστήρια: Ελαιοτριβείου, Τυροκομείου, Οινοποιείου, Καλλιέργεια Κήπων- Λαχανακομεία – Οπωρόνας.
 • Το Γεωργικό Σχολείο Ηπείρου περιλαμβάνει εργαστήρια, θερμοκηπίου, κήπου με τα αρωματικά φυτά και βότανα, φάρμα, εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, εκθετήριο, μελισσοκομείο και τυροκομείο.

 

Συμμετοχή της ReBattery  στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ  για την  «Κιβωτό του Κόσμου»

Στον Τηλεμαρωθώνιο της ΕΡΤ για τη στήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου», όπου συμμετείχε ενεργά το ανθρώπινο δίκτυο της Re-Battery ΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν περίπου 150.000 ευρώ.  

Επίσης σύμφωνα με τους διοργανωτές, το τηλεφωνικό κέντρο που στήθηκε για τις ανάγκες του αφιερώματος δέχτηκε 84.790 κλήσεις και 9.948 sms από πολίτες που στήριξαν με αυτόν τον τρόπο την τεράστια προσπάθεια του π. Αντωνίου και των ανθρώπων της «Κιβωτού» να δώσουν χαρά και ελπίδα σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η ΕΡΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας φιλοξένησε στο ζωντανό της πρόγραμμα εκτεταμένα θεματικά αφιερώματα με επίκεντρο τις δράσεις της «Κιβωτού του Κόσμου». Το τηλεοπτικό αφιέρωμα κορυφώθηκε στις 17:00 στην ΕΡΤ1, με τον τετράωρο Τηλεμαραθώνιο που παρουσίασαν η  Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η Λένα Αρώνη, ο Θανάσης Αλευράς και ο Πάνος Μουζουράκης.

Την εκπομπή τίμησαν με τα μηνύματά τους η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν και κατέθεσαν χρηματικές προσφορές ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης  κ.α.

Κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου έγιναν ζωντανές συνδέσεις με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων όλων των ιδιωτικών σταθμών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον αέρα.

Η επιμέλεια και αρχισυνταξία του ολοήμερου αφιερώματος ήταν της Ολυμπιάδας Μαρίας Ολυμπίτη, η σκηνοθεσία του Τηλεμαραθωνίου ήταν του Χρήστου Φασόη, η σκηνοθετική επιμέλεια των βίντεο του Βασίλη Μωυσίδη και η διεύθυνση παραγωγής του Παναγιώτη Κατσούλη.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει μόνο ένα μικρό κομμάτι από τις τεράστιες ανάγκες της Κιβωτού. Η στήριξή μας μπορεί και πρέπει να είναι διαρκής καλώντας ή στέλνοντας SMS στο 19828 (2,48€/ κλήση ή sms), οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.

 

Η ευχαριστήρια επιστολή, προς την   Re-Battery ΑΕ

Η ευχαριστήρια επιστολή, προς την   Re-Battery ΑΕ, που   απέστειλε στις 17 Δεκεμβρίου 2019,  ο Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου», την οποία υπογράφει η κα Σταματία Γεωργαντή, Πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει ως εξής:

«Προς: Εταιρεία RE BATTERY,

Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε από εσάς, κίνηση αλληλεγγύης, προσφέροντας δωροεπιταγές αξίας 500€, για την ενίσχυση του έργου μας.

Από όλους εμάς εδώ, δεχθείτε ένα ειλικρινές και βαθύ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ για την προσφορά σας με τον δικό σας τρόπο στο πολύπλευρο έργο του πατρός Αντωνίου.

Όπως γνωρίζετε, ο πατήρ Αντώνιος και όλοι εμείς εδώ στην Κιβωτό του Κόσμου φροντίζουμε ώστε τα παιδιά που προέρχονται από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους και να κερδίσουν πίσω την χαμένη τους αθωότητα. Η Κιβωτός του Κόσμου δεν δέχεται κρατικές επιχορηγήσεις και βασιζόμαστε στην αγάπη των ανθρώπων που έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν το έργο μας.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε: «Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια, ενώ όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά». Είμαστε σίγουροι πως η δική σας καρδιά είναι γεμάτη από ευτυχία και γαλήνη μέσα από την προσφορά σας.

Ο Θεός να σας έχει καλά. Καλά Χριστούγεννα.

Σταματία Γεωργαντή

Πρόεδρος

«Κιβωτός του Κόσμου»

Πως να ενισχύσετε το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Μπορείτε να ενισχύσετε το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» με τους εξής τρόπους:

Οποιαδήποτε προσφορά είναι αποδεκτή με επίσκεψη στα γραφεία της επί της Ζηνοδώρου 3 στην Αθήνα ή με κατάθεση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς με όνομα δικαιούχου “Κιβωτός του Κόσμου”.

Τραπεζικός Λογαριασμός
EUROBANK : 0026 0178 870100 872073
IBAN : GR3702601780000870100872073
SWIFT / BIC: ERBKGRAA (ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ)
Bank Address Eurobank Branch No 178, Piraeus str 9-11, 10552 Athens

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5023 – 032595 – 870
IBAN:GR3801720230005023032595870

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 100/296102-42
IBAN: GR6201101000000010029610242

ALPHA BANK : 183002002003534
IBAN: GR4801401830183002002003534

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2105141935

m.me/kivotostoukosmougr

kivotos5@otenet.gr

http://www.kivotostoukosmou.org

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Share
espa
top