Η Re-Battery στην Forward Green Expo.

Η Re-Battery, συμμετείχε στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green Expo, η οποία πραγματοποιήθηκε 8 - 10 Ιουνίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της ΔΕΘ-HELEXPO.

Με κεντρικό μήνυμα "επαναχρησιμοποιώ-επισκευάζω-ανανεώνω-ανακυκλώνω", η έκθεση ανέδειξε τη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας και προσέλκυσε την προσοχή του κοινού και των επαγγελματιών.

Ως εκθέτης, η Re-Battery παρουσίασε τα αποτελέσματα της 12ετούς λειτουργίας της και ενημέρωσε τους επισκέπτες της έκθεσης σχετικά με το νέο απόβλητο μπαταριών που φέρνει στην ζωή μας η ηλεκτροκίνηση.

Η παρουσία της Re-Battery στη Forward Green Expo συνέβαλε στην ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών και επισκεπτών της έκθεσης, προάγοντας την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών για την αειφόρο ανάπτυξη.

Tην Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023 στην Ημερίδα με θέμα “Οι προκλήσεις στο νέο περιβάλλον της Ανακύκλωσης – Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, που διοργανώθηκε στο 2o Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης - Thess Clean – Thess Green η Σοφία Χούμα, στέλεχος της REDEPLAN και Τεχνικός Σύμβουλος της Re-Battery συμμετείχε ως ομιλήτρια. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Η εναρμόνιση διαγωνισμών και συμβάσεων με την εναλλακτική διαχείριση των συσσωρευτών οχημάτων & βιομηχανίας».

Επίσης το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στο πλαίσιο συζήτησης σε πάνελ που οργανώθηκε στη Forward Green Expo, με θέμα "Κυκλικές Μεταφορές: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα, Ηλεκτρικοί Φορτιστές, Πλάνο” για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, η Σοφία Χούμα, με παρέμβαση της ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η εναλλακτική διαχείριση των μπαταριών της ηλεκτροκίνησης.

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το 2o Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης - Thess Clean – Thess Green, στο περίπτερο 16 όπου ο Ρι-Μπαταρούλης υποδέχθηκε τους μικρούς του φίλους, περισσότεροι από 1.000 μαθητές σχολείων από όλη τη Θεσσαλονίκη, που επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ,  τους ενημέρωσε για την ανακύκλωση και τους χάρισε το περιβαλλοντικό παραμύθι του «Το θαύμα της ενέργειας».  Τα παιδιά συμμετέχοντας στις δράσεις, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Γενική Διευθύντρια της Re-Battery, Ματίνα Ζιώγου, για τα στάδια ανακύκλωσης των μπαταριών και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο