Η συμμετοχή της Re-Battery στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στην «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες τις Ευρώπης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στην Ελλάδα στηρίζεται από Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Με αποκορύφωση των εκδηλώσεων την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου με την “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”, όπου οι δράσεις επικεντρώθηκαν στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και την Πράσινη και χωρίς ρύπους μετακίνηση για όλους.

Η Re-Battery στήριξε την σημαντική αυτή προσπάθεια του Δήμου και με την συμμετοχή της παρουσίασε την δραστηριότητα του Συστήματος, τονίζοντας την αξία της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά   και την αναγκαιότητα της ορθής εναλλακτικής διαχείρισης κατά τον κύκλο ζωής των μπαταριών μολύβδου οξέος.

Πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων ήταν τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους, όπου στο περίπτερο της «Re–Battery A.E», συναντήθηκαν με τον κόσμο της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από ενημερωτικές δράσεις αλλά και το παιχνίδι ενίσχυσαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και επιβραβεύθηκαν με δώρα που κέντρισαν το ενδιαφέρον τους.

Πόλος έλξης για τους μικρούς μας φίλους ήταν η Μις  Βάλλον και ο Ρι-Μπαταρούλης, οι δύο κύριοι ήρωες, προστάτες του περιβάλλοντος και στενοί συνεργάτες του ΣΕΔ Re-Battery. Με την δική τους ξεχωριστή πινελιά, μετέφεραν και “αποτύπωσαν” στους φίλους μας το μήνυμα για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου οξέος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

espa
Μετάβαση στο περιεχόμενο