Η συμμετοχή της Re-Battery σε δράσεις που οργανώθηκαν τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Με κεντρικό μήνυμα «Γνωρίζω… και Αποφασίζω Ανακύκλωση!» το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών «Re–Battery A.E» παρουσίασε τα οφέλη για το περιβάλλον από την ανακύκλωσης μπαταριών, με σκοπό την  ευαισθητοποίησης του κοινού, σε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, σε διοργανώσεις που οργανώθηκαν τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

04/06/2021 – Δήμος Ελευσίνας – Μαγούλας

Οργανώθηκε ενημερωτική παρουσίαση για ολόκληρο το φάσμα της διαχείρισης, από την συλλογή, μεταφορά και αποθήκευση, μέχρι την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών της μπαταρίας μολύβδου οξέος, σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλούς και φιλικής στο περιβάλλον διαχείρισης, ενώ στον αντίποδα παρουσιάζονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη φύση και την ανθρώπινη ζωή από την ανεξέλεγκτη απόρριψη του επικίνδυνου αποβλήτου.

05/06/2021 – EcoFest 2021 – 4, 5 και 6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού

Η τριήμερη Διοργάνωση EcoFest 2021, αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις, και τη βιώσιμη μετακίνηση επέστρεψε δυναμικά και για δεύτερη συνεχή χρονιά για να αναδείξει την πράσινη πλευρά της ζωής μέσα από πολλές, ξεχωριστές και διασκεδαστικές δράσεις. Έδειξε σε μικρούς και μεγάλους πώς μπορούν να «ζήσουν τη ζωή τους στο πράσινο», σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας τους.

Οι πολίτες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση του Συστήματος για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας. Κατανόησαν την αξία της ανακύκλωσης μολύβδου και το πόσο σημαντική είναι στην προστασία του περιβάλλοντος και στην υγεία του ανθρώπου. Έγιναν κοινωνοί του μηνύματος της Re-Battery για την αξία της ανακύκλωσης, την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Μία διαφορετική νότα έδωσαν οι μαθητές του Γυμνάσιου της Αστυπάλαιας και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, όπου παρέλαβαν τα βραβεία τους από την ετήσια Εκστρατεία ECOMOBILITY, που δημιούργησαν στο πλαίσιο των προτάσεων του προγράμματος Ecomobility 2020-2021, που διοργάνωσε το Ecocity.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αστυπάλαιας συνέταξαν το δικό τους ερωτηματολόγιο σχετικό με την Οικολογική Μετακίνηση, αποσπώντας απαντήσεις από τους κατοίκους και φορείς του νησιού. Έφτιαξαν logo, οργάνωσαν και πρότειναν το δικό τους σχέδιο νησιωτικής κινητικότητας και ξεδίπλωσαν το μουσικό τους ταλέντο παρουσιάζοντας το τραγούδι που δημιούργησαν, με τίτλο ”Αστροπεταλιές”  με θέμα την οικολογική μετακίνηση στο νησί.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα βραβεύθηκαν για τις προτάσεις που παρουσίασαν δίνοντας λύσεις σε κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, ως δημότες μεγάλης αστικής πόλης της Αττικής.  Δημιούργησαν και παρουσίασαν το δικό τους τραγούδι με τίτλο ”Προσέχω… για ένα καλύτερο αύριο”  με θέμα την οικολογική μετακίνηση και την περιβαλλοντική συνείδηση. Αξίζει να αναφερθούμε στην πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη πρόταση των μαθητών για την κατασκευή πεζοδρομίου που μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια.

Οι δράσεις της Re-Battery προκάλεσαν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών  και έδωσαν το έναυσμα, ώστε να γίνουν νέες συνεργασίες και να συνεχιστούν οι δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση μπαταριών.

espa
top Μετάβαση στο περιεχόμενο